Algemene informatie over wonen in een zorgcentrum
Om in een zorgcentrum te wonen, kijken we of u recht heeft op zorg voor lange tijd. Hierbij houden we rekening met de Wet langdurige zorg (Wlz). Deze kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Ook een wijkverpleegkundige, ouderenverpleegkundige, casemanager dementie, mantelzorgmakelaar, huisarts of praktijkondersteuner kan u hierbij helpen. Een cliëntondersteuner staat ook voor u klaar.
Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) beoordeelt uw aanvraag en kijkt welke zorg het beste bij u past. We bespreken samen of het zorgcentrum waar u graag wilt wonen geschikte zorg kan bieden. Is dat niet mogelijk? Dan zoeken we samen naar een andere oplossing. De wachttijd hangt af van de beschikbaarheid van een geschikt appartement.
Is er geen plek in het zorgcentrum waar u graag wilt wonen? En heeft u wel recht op zorg en kunt u niet langer thuis blijven? Dan kijken we samen naar een tijdelijke oplossing. Heeft u hierover vragen? Neem gerust contact op met het Transferpunt Zorg van Pantein via 0485-845970.
Ja, als u meer zorg of ondersteuning nodig heeft, bespreken we dit met u en uw contactpersoon. Zo zorgen we ervoor dat de zorg altijd past bij uw situatie.
De kosten voor wonen in een zorgcentrum van Pantein worden voor het grootste deel betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). U betaalt wel een eigen vergoeding. Hoeveel dat is, hangt af van uw inkomen. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent dit voor u. Voor meer informatie kunt u de rekenhulp gebruiken of bellen naar het CAK via 0800 – 0087.
Voor onze zorg en diensten die we aanbieden gelden afspraken. U kunt deze lezen op de pagina ‘Algemene voorwaarden’ op onze website.